2010. december 9., csütörtök

Kapitóliumtól a Hancock Towerig és....

GirEn/Amerika
Boston az egyik legismertebb amerikai város. Az Atlanti-óceán partján elterülő, a Massachusetts-öböl patrján, egyben a hasonló nevű amerikai állam fővárosa is.
Amerika egyik leggazdagabb városa, oktatási, kulturális és kutató intézményei messze földről vonzzák az idelátogatókat. Szokták "Amerika Athénjának" is becézni, erőteljes kulturális, tudományos és politikai hatása miatt.
Boston tehát nem gyárairól, üzemeiről, hanem pénzügyi, kereskedelmi, kulturális, oktatási és egészségügyi szolgáltatásairól híres.
Érdemes megtekinteni Boston egyik legszebb épületét a Massachusetts State House, azaz a kapitólium épületét, ami később mintául szolgált a washingtoni kapitólium építésekor.
Következő nagy látványosság a Hancock tower a Clarendon Streeten, melyet 1968 - 1976 között építettek, sok vihart kavart a tervezet , de mára igazolódott, hogy jól megfér egymás mellett a modern, é a régi stílus.
Magassága 240,7 méter, az emeletek száma 60.
Itt és további látogatásaink helyszínén készített fotóimból állítottam össze ezt a videót
PPS formátumban itt tekinthető meg:
http://miosotis.extra.hu/

ezzel kapcsolatos: YouTube - Kapitóliumtól a Hancock Towerig és... 1-11-10-11-06_wmv.wmv (megtekintés a Google Széljegyzeten)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése