2010. december 9., csütörtök

Képek a Harvardról, Boston

GirEn/Amerika
Színe a karmazsinvörös, címerében pedig a latin Veritas, vagyis „igazság" szó szerepel. A legifjabb kontinensen az Egyesült Államok legöregebb egyeteme
Költségvetése 2007-ben 470 millió dollár, több mint 80 milliárd forint volt. Csaknem 2100 oktatója és 43 Nobel-díjasa van; húszezer hallgatója közül pedig több mint négyezren külföldiek. A legismertebb Harvardosok között szerepel Bill Gates, Tommy Lee Jones, Al Gore, de Neumann János is.
Az 1636-ban alapított Harvard, amely 1639-ben az első adományozó, John Harvard pap tiszteletére kapta a Harvard College nevet. Az eredetileg New College névre keresztelt intézményt először 1780-ban nevezték egyetemnek a Massachusetts-i alkotmányban.A Harvardra járni olyan, mint az amerikai álom.
Egy itt szerzett diploma sok ajtót megnyit az intézmény oklevelét a kezében tartó fiatalnak, igaz ez egyáltalán nem olcsó mulatság, viszont annál jobb befektetés. Valószínűleg így gondolta ezt az elmúlt évben a Harvardra járó húszezer hallgató is, hiszen egy évi tandíj 33 ezer dollárba (7,4 millió forintba), míg kollégiumi szobával és ellátással már 48 ezer dollárba (10,8 millió forintba) került.A 2009-ben Európából a legnagyobb számban, 227-en az Egyesült Királyságból és 159-en Németországból érkeztek az amerikai egyetemre. Az amerikai felsőoktatásban csak kevés magyar tanul, évente nagyjából 50-en, a Harvardon pedig csak néhányan.
Fotóztam itt, és ezekből a képekből készítettem el ezt a videót.
PPS formátumban itt tekinthető meg:
http://miosotis.extra.hu/

ezzel kapcsolatos:

"Képek a Harvardról, Boston"
- YouTube - Képek a Harvardról, Boston 1-11-13-15-22_wmv.wmv (megtekintés a Google Széljegyzeten)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése